Διάψευση του ΟΠΑΠ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ΠΑΕ

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2002 14:33
UPD:14:41

Η ΟΠΑΠ Α.Ε δεν έχει συνάψει καμία συμφωνία με κανένα τηλεοπτικό σταθμό για την ενίσχυση της αναμετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων του επαγγελματικού πρωταθλήματος, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Οργανισμού μετά τη συνεχιζόμενη φημολογία για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η εταιρεία έχει αναλάβει με πρωτοβουλία της τη φετινή χορηγία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ύψους 5.708.598 ευρώ (πέντε δισεκ. δρχ.) στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας.

Επίσης ο ΕΣΑΠΕ και οι ΠΑΕ θα λάβουν, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, από την ΟΠΑΠ Α.Ε. οικονομική ενίσχυση από τα έσοδα του ΠΡΟΠΟ και του ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ ύψους περίπου 10.000.000 ευρώ (3,5 δισεκ. δρχ.).

Η συνολική εκτιμώμενη δαπάνη της ΟΠΑΠ Α.Ε. στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο για τη φετινή χρονιά είναι περίπου 15.000.000 ευρώ (πέντε δισεκ. δρχ.).

Καμία άλλη μορφής χορηγία, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, για οποιοδήποτε λόγο δεν έχει συμφωνηθεί με τον ΕΣΑΠΕ.

Σε ό,τι αφορά τη διαφήμιση των προϊόντων της ΟΠΑΠ Α.Ε., «σε κάθε περίπτωση και για οποιοδήποτε τηλεοπτικό σταθμό λαμβάνονται υπόψη η συνολική ακροαματικότητα του τηλεοπτικού σταθμού, η ζώνη ακροαματικότητας στην οποία αναμεταδίδεται το τηλεοπτικό γεγονός και το ενδιαφέρον των τηλεθεατών για το γεγονός αυτό. Σε κάθε περίπτωση, η διαφημιστική πολιτική της εταιρείας είναι δεδομένη και υπόκειται στους κανόνες της αγοράς».

Για την ΟΠΑΠ Α.Ε., καταλήγει η ανακοίνωση, γνώμονας για οποιαδήποτε διαφημιστική και επιχειρηματική δραστηριότητα είναι το συμφέρον των μετόχων της και η εταιρεία έχει επανειλημμένως προτείνει και εξαγγείλει τη βούλησή της για την από κοινού οργάνωση επιχειρηματικών δράσεων με τον ΕΣΑΠΕ προς αμοιβαίο όφελος.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Η Πολιτεία δεν είναι συνέταιρος ούτε των ΠΑΕ ούτε των τηλεοπτικών σταθμών

Θέση για το θέμα της τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου πήρε σήμερα, μετά από σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος. Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: ''Η Πολιτεία δεν είναι συνέταιρος ούτε των ΠΑΕ ούτε των τηλεοπτικών σταθμών. Η Πολιτεία είναι αρμόδια για τη θέσπιση και τον έλεγχο της εφαρμογής της αθλητικής νομοθεσίας που ρυθμίζει μεταξύ άλλων και το ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό είναι λογικό οι ενδιαφερόμενες ΠΑΕ και οι ενδιαφερόμενοι τηλεοπτικοί σταθμοί να διεκδικούν την πιο συμφέρουσα, από τη δική τους σκοπιά, λύση. Αυτό όμως γίνεται με τα δικά τους χρήματα και όχι με τα χρήματα του Δημοσίου. Είναι τέλος προφανές ότι ο ΟΠΑΠ στο πλαίσιο του διαφημιστικού και χορηγικού του προγράμματος θα κάνει, ως επιχείρηση, τις συμφερότερες γι' αυτόν επιλογές, με βάση την τηλεθέαση και την επικοινωνιακή εμβέλεια των διάφορων αθλητικών γεγονότων. Αυτή είναι η θέση που εξαρχής διατυπώσαμε ο κ. Λιάνης και εγώ και αυτή είναι και θα είναι η θέση της Πολιτείας''.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα