Συγχωνεύονται Expert Προμηθευτική και Expert Ελλάς

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010 09:43
UPD:15:18

Τη συγχώνευση των Expert Προμηθευτική ΑΕ και Expert Ελλάς AE ενέκριναν χθες οι Ετήσιες Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις των εταιρειών.

Εν τω μεταξύ, η Expert Ελλάς ενέκρινε την προταθείσα από το Δ.Σ. αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας μέχρι 5 εκατ. ευρώ. Με την πράξη αυτή, η νέα εταιρεία συνεχίζει να έχει τόσο την εμπορική της δραστηριότητα και ταυτόχρονα έχει και τα δικαιώματα χρήσης του σήματος στην Ελλάδα, που μέχρι σήμερα είχε η συγχωνευόμενη.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η συγχώνευση των δύο εταιρειών και η συνακόλουθη αύξηση κεφαλαίου ενισχύουν δραστικά την κεφαλαιακή βάση (σύνολο μετοχικού & ιδίων κεφαλαίων περίπου 17 εκατ. ευρώ), ενώ παράλληλα βελτιώνουν σημαντικά την ρευστότητα της εταιρείας.

Στα πλαίσια της παραπάνω στρατηγικής, οι μέτοχοι των δύο εταιρειών αποφάσισαν να εξουσιοδοτήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο όπως αυτό προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εικόνα Ήχος την από κοινού εξέταση και διερεύνηση απόσχισης του κλάδου της χονδρικής της Expert και εισφοράς αυτού στην εισηγμένη.

«Ουσιαστικά, βάσει της απόφασης αυτής και λαμβάνοντας υπόψη το δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί, ανατίθεται στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών Expert και Εικόνα Ήχος να εκπονήσουν από κοινού σχέδιο και να προβούν σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια ώστε να εξευρεθεί η πλέον αποδοτική λύση η οποία θα είναι αμοιβαία επωφελής και για τα δύο μέρη», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα