Λ. Κανέλλος: Ανηφορικός ο δρόμος για την επέκταση της ευρυζωνικότητας

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010 17:10

Μακρύ και ανηφορικό χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Λεωνίδας Κανέλλος το δρόμο της Ελλάδας για την επέκταση και ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας.

Παρουσιάζοντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την έκθεση πεπραγμένων για το 2009, ο κ. Κανέλλος ανέφερε πως η διείσδυση ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα ανέρχεται σε 18,1% και υπολείπεται κατά πολύ από το μέσο ευρωπαίο όρο ταχύτητας που είναι 23,2%.

«Για να γίνει τόπος προσέλκυσης νέων επενδυτών η Ελλάδα και να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη στο τομέα αυτό, πρέπει να ξεπεραστούν άμεσα τα γραφειοκρατικά εμπόδια, να απλοποιηθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης και να αναβαθμιστούν τα δίκτυα με νέας γενιάς», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι η αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Υποδομών θα δώσει γρήγορες λύσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Κανέλλο, «το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο είναι πλήρες. Ωστόσο είναι τόσο γραφειοκρατικό που ενέχει τον κίνδυνο να επαναληφθούν τα ίδια με αυτά που συνέβησαν και το 1990».

Αναφερόμενος στην ΕΕΤΤ, υπογράμμισε ότι η Επιτροπή έχει κάνει ένα τεράστιο άλμα σε ό,τι αφορά τον εκσυγχρονισμό της και την ποιότητα των υπηρεσιών της, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, φθάνοντας, όπως είπε, στην 9η θέση.

Τόνισε δε ότι «η συνεισφορά της είναι σημαντική, σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας της χώρας, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία τον Μάρτιο του 2010, έχει αποδώσει στον κρατικό προϋπολογισμό 71,5 εκατ. ευρώ».

Στάθηκε ακόμη στο ζήτημα της χωροθέτησης των κεραιών ώστε η εγκατάσταση τους να γίνεται γρήγορα αλλά και να τηρούνται όλοι οι περιβαλλοντικοί όροι.

Εν τω μεταξύ, την έντονη αντίδραση βουλευτών - μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκάλεσε η διαφήμιση κλιματιστικών από γιαπωνέζικη εταιρεία που παρουσιάζει, όπως κατήγγειλαν, όλους τους Ελληνες «μιζαδόρους».

¶γνοια για την εν λόγω διαφήμιση δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Μιλτιάδης Παπαϊώννου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει τόσο με το πρόεδρο του ΕΣΡ όσο και με την Ένωση Διαφημιστών για να επιληφθούν του ζητήματος ως αρμόδια όργανα.

Το ζήτημα έθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη διαφήμιση και ζητώντας την άμεση αντίδραση της Επιτροπής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα