Διευκρινίσεις για τη μείωση των ελλειμμάτων ζητεί από Ισπανία-Πορτογαλία η Κομισιόν

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010 18:09

Αποσαφήνιση των μέτρων εξοικονόμησης πόρων ζητεί από την Ισπανία και την Πορτογαλία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιοποίησε σήμερα εκτιμήσεις για την αξιοπιστία των προγραμμάτων μείωσης των ελλειμμάτων 12 χωρών, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

«Σε κάθε περίπτωση καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν επαρκή για την επίτευξη των στόχων για το 2010 και, στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχει μία πρόσκληση για να διευκρινιστούν το συντομότερο δυνατό τα μέτρα για την επίτευξη των στόχων μετά το 2010», αναφέρει η Κομισιόν σε ανακοίνωση της.

Οι στόχοι της Ισπανίας αλλά και της Πορτογαλίας χαρακτηρίζονται αρκετά φιλόδοξοι και ζητείται να διευκρινίσουν τα μέτρα που πρόκειται να λάβουν το 2011 και αντιπροσωπεύουν αντίστοιχα το 1,75% και το 1,50% του ΑΕΠ, προκειμένου να επιτύχουν τους νέους στόχους τους.

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν υπογράμμισε την ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Υπάρχει μια σαφής ανάγκη να προχωρήσουμε πιο δυναμικά στο διαρθρωτικό πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα