Συνάντηση Γ. Μανιάτη - ΣΕΒ

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010 21:33

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) είχε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης. Στο επίκεντρο βρέθηκε η ενεργός συμμετοχή της επιχειρηματικής κοινότητας στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως η ανταπόκριση της χώρας μας στις ευρωπαϊκές πολιτικές για την ενέργεια και η στήριξη των αντίστοιχων διεθνών δράσεών της, έχει κρίσιμη σημασία για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας γενικά και τη βιώσιμη ανάπτυξη ειδικότερα.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν ακόμη η ανταπόκριση αλλά και η συνεισφορά των επιχειρήσεων στην προώθηση δράσεων για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, ιδιαίτερα με αναφορά στις ευκαιρίες που δημιουργούνται με το νέο σχετικό Νομοθετικό πλαίσιο, η ανάγκη άμεσης υλοποίησης των αναγκαίων Εθνικών ενεργειακών υποδομών στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ και η αξιολόγηση των επιπτώσεων που έχει στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, η εφαρμογή των νέων τιμολογιακών πολιτικών για το ηλεκτρικό ρεύμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα