ABB Ltd. : Χαμηλότερες πωλήσεις από το στόχο της διοίκησης

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2002 09:14

Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού της Ευρώπης, ABB Ltd., προχώρησε στην αναθεώρηση των κερδών και των πωλήσεών της, καθώς η ζήτηση για τα προϊόντά της μειώθηκε.

Η ελβετική εταιρεία προβλέπει ότι τα προ φόρων και τόκων κέρδη της το 2005, θα είναι στο 8% των πωλήσεων και χαμηλότερα από το 9% έως 10% που είχε προβλέψει, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Η ΑΒΒ εκτιμά ότι οι πωλήσεις της θα σημειώσουν αύξηση της τάξης του 4% το έτος και θα είναι χαμηλότερες από τον ρυθμό ανάπτυξης του 6% που προέβλεπε.

Η διοίκηση της εταιρείας, που παρουσίασε την πρώτη της ζημία πέρυσι, ως αποτέλεσμα της αύξησης των απαιτήσεων για τα προβλήματα υγείας από τον αμίαντο και την αύξηση του χρέους της, ανακοίνωσε ότι τα 2/3 των 800 εκατ. δολ. που σχεδιάζει να εξοικονομήσει από τη μείωση του κόστους θα προέλθουν από την περικοπή των θέσεων εργασίας. Ωστόσο δεν ανακοίνωσε πόσοι εργαζόμενοι σε αυτήν θα απολυθούν.

Σημειώνεται, ότι, η ΑΒΒ Ltd., προσπαθεί να επιστρέψει στην κερδοφορία με την πώληση περιουσιακών της στοιχείων και απαλλάσσεται από αυτά, τα οποία θα τις αποφέρουν ετησίως το ποσόν των έξι δισ. δολ., προκειμένου να εξοφλήσει τους δανειστές της.

«Χρειαζόμαστε μια ριζική αλλαγή», ανέφερε ο Chief Executive Officer (CEO), Juergen Dormann, σε γραπτή δήλωσή του, συμπληρώνοντας : «Λαμβάνουμε δραστικά μέτρα για τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της ρευστότητας της εταιρείας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα