Πτώση 0,7% στο Τόκιο

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 10:34

Πτώση 0,7% σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei μετά από πέντε συνεχείς κερδοφόρες συνεδριάσεις. Οι παίκτες της αγοράς υποστηρίζουν ότι είναι δύσκολο να σημειωθεί περεταίρω άνοδος εν μέσω μειωμένου ενδιαφέροντας από πλευράς επενδυτών, τόσο των ξένων όσο και των εγχώριων.

«Δεδομένων των επιπέδων όπου σταθεροποιείται ο δείκτης, οι επενδυτές φαίνεται πως θέλουν να στοιχηματίσουν υπέρ μιας ανάκαμψης όσο επικρατεί ηρεμία στις υπόλοιπες χρηματοοικονομικές αγορές», σχολιάζει ο Ακίο Γιοσίνο, ανώτατος οικονομολόγος της Societe Generale Asset Management.

«Το κλίμα, όμως, ήταν αρκετά άσχημο. Εκτός από τα προβλήματα της Ελλάδας, πολύ σοβαρός είναι και ο κίνδυνος της εξάπλωσης, δεδομένης της αύξησης των αποδόσεων των ισπανικών τίτλων. Η αγορά παρέβλεπε μέχρι στιγμής το ότι είναι αναπόφευκτη μια διάρθρωση στα χρηματιστήρια», εκτιμά ο αναλυτής.

Στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, ο Nikkei έκλεισε στις 9.999,40 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix κατέγραψε απώλειες 0,6% υποχωρώντας στις 887,48 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα