Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 10:56

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να σπεύδουν να αποκομίσουν τα σημαντικά κέρδη των έξι προηγούμενων συνεδριάσεων. Η προσοχή είναι στραμμένη στη νέα δημοπρασία ισπανικών ομολόγων που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Νωρίτερα, το spread των ισπανικών 10ετών ομολόγων έναντι των γερμανικών Bunds διευρύνθηκε σε επίπεδα – ρεκόρ εν μέσω ανησυχιών ότι η σημερινή δημοπρασία θα αναζωπυρώσει τους φόβους για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

«Οι ανησυχίες για την Ισπανία δεν έχουν εξαφανιστεί, οι αποδόσεις των ομολόγων εξακολουθούν να δέχονται πιέσεις», σχολίασε αναλυτής της NCB Stockbrokers στο Δουβλίνο.

Στις 10:22 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωνε πτώση 0,3% στις 1.036,58 μονάδες.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχυόταν κατά 0,1%, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρούσε κατά 0,3% και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωνε πτώση 0,2%.

¶νοδο 7,3% σημειώνει η μετοχή της BP, η οποία ανακοίνωσε τη σύσταση ταμείου 20 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της οικολογικής καταστροφής στον Κόλπο του Μεξικού, την πώληση μονάδων και την αναστολή διανομής μερίσματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα