Αρνητικό κλίμα στη Σοφοκλέους

Πτώση 2,02% σημειώνει η μετοχή της Εθνικής
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2002 11:18
UPD:11:42

ΠΤΩΤΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών στη Σοφοκλέους, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι περιορισμένο, ενώ εκδηλώνονται ρευστοποιήσεις στην πλειονότητα των κλάδων. Ισχυρές πιέσεις δέχονται και σήμερα οι τράπεζες, καθώς και η μετοχή του ΟΠΑΠ εν αναμονή των οικονομικών του αποτελεσμάτων.

Αυτή την ώρα, ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών υποχωρεί κατά 0,74% και έχει διαμορφωθεί στις 1.815,51 μονάδες με τη συνολική αξία των συναλλαγών στα 3,3 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά, διακινούνται 140 μετοχές εκ των οποίων 36 σημειώνουν άνοδο, 75 υποχωρούν και 29 παραμένουν αμετάβλητες.

Πτωτικά κινείται και η πλειονότητα των κλαδικών δεικτών. Τις σημαντικότερες απώλειες (1,12%) καταγράφει ο δείκτης των επενδύσεων, ο πρωταγωνιστής της χθεσινής συνεδρίασης.

Ο δείκτης των τηλεπικοινωνιών υποχωρεί οριακά κατά 0,27%, στις 814,74 μονάδες. Τη μεγαλύτερη πτώση (0,53%) σημειώνει ο τίτλος του ΟΤΕ. Χθες το υπουργικό συμβούλιο της Ρουμανίας ενέκρινε τη συμφωνία πώλησης του 54% της RomTelecom στον ελληνικό οργανισμό. Εκτιμάται ότι η τελική συμφωνία θα υπάρξει ύστερα από δέκα ημέρες, καθώς η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας έχει να διεκπεραιώσει σειρά ενεργειών νομικής φύσης.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία που μονογραφήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας προβλέπει την αύξηση κεφαλαίου του ρουμανικού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού κατά 243 εκατ. δολ. με τη συμμετοχή μόνον του ΟΤΕ, καθώς και την εξαγορά από τον τελευταίο ενός ποσοστού των υφιστάμενων μετοχών έναντι τιμήματος 31 εκατ. δολ.

Η μετοχή της ΔΕΗ παραμένει αμετάβλητη. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της εταιρείας αυξήθηκαν στο εννεάμηνο κατά 17,8% φθάνοντας στα 771,3 εκατ. ευρώ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα και τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Οργανισμού στο εννεάμηνο του 2002 αυξήθηκαν κατά 7,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα. Η μετοχική τιμή του ΟΠΑΠ υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 1,48%.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται και σήμερα ο κλάδος των τραπεζών με το σχετικό δείκτη να σημειώνει πτώση κατά 1,20%. Όλες οι μετοχές που συνθέτουν τον παραπάνω δείκτη κινούνται πτωτικά, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες (2,02%) καταγράφει ο τίτλος της Εθνικής.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα