Εγκρίθηκαν επενδυτικά σχέδια 341 εκατ. ευρώ

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 14:26

Στην έγκριση επενδυτικών σχεδίων ύψους 341.213.172 ευρώ προχώρησε η Κεντρική Γνωμοδοτική Επιτροπή του αναπτυξιακού νόμου του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σε συνεδριάσεις της από τις 19 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, τα νέα σχέδια αφορούν σε επενδύσεις στη μεταποίηση, στον τουρισμό, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στον πρωτογενή τομέα, ενώ περιλαμβάνουν 30 ολοκληρώσεις επενδυτικών προγραμμάτων και 38 καινούριες υπαγωγές, που προβλέπεται να δημιουργήσουν 394 νέες θέσεις εργασίας. Συνολικά το ποσό της κρατικής επιχορήγησης θα ανέλθει στα 152.923.689 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους πέντε μήνες έχουν διοχετευθεί στην αγορά περίπου 500 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή οφειλών προς επιχειρήσεις που είχαν υπαχθεί στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο και είχαν ολοκληρώσει τα επενδυτικά τους σχέδια. Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του 2010 θα αποπληρωθούν ακόμη 700 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η αρμόδια υπουργός κ. Λούκα Κατσέλη έχει δώσει εντολή στη Γνωμοδοτική Επιτροπή να συνεδριάζει δύο φορές την εβδομάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση και έγκριση των υποβληθέντων επενδυτικών σχεδίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα