Διευκρινίσεις Ν. Χριστοδουλάκη στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2002 12:11

Σε «αλλαγή επί το αυστηρότερο των κανόνων ταξινόμησης δαπανών», εκ μέρους της Eurostat (Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία) απέδωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης την αλλαγή ορισμένων δημοσιονομικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Εβερτ. Ο κ. Εβερτ έκανε λόγο για «απάτη κατ' εξακολούθηση», βάσει της οποίας απεκρύβησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια 3,5 δισ. δρχ. από τους προϋπολογισμούς. Ο ίδιος ζήτησε μάλιστα να αναλάβουν την ευθύνη τους οι αρμόδιοι.

Ο Ν. Χριστοδουλάκης πάντως διευκρίνισε οτι η αλλαγή των κανόνων ταξινόμησης δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και επεσήμανε ότι «τα μικρά ελλείμματα στη γενική κυβέρνηση δεν αλλάζουν την εικόνα των δημοσιονομικών μεγεθών».

Παράλληλα, ανέφερε ότι με πρόσφατη δήλωσή του ο Επίτροπος εξήρε ως πρότυπο τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με την Eurostatt. Συγχρόνως υποστήριξε ότι η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από μεγάλη δημοσιονομική σταθερότητα και η ελληνική οικονομία απέκτησε από τις ισχυρότερες δυναμικές στην Ευρωπαϊκή Ενωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα