Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010 05:22
UPD:05:35

Μεικτή πορεία ακολούθησαν οι ασιατικές μετοχές καθώς οι τιμές του χρυσού κοντά σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ τόνωσαν τις τιμές των εταιρειών παραγωγής του πολύτιμου μετάλλου και η Credit Suisse Group AG αναθεώρησε προς τα πάνω τις μετοχές της Komatsu Ltd., τη στιγμή που το αδύναμο δολάριο έναντι του γιέν ώθησε χαμηλότερα τις μετοχές των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Οι μετοχές της Newcrest Mining Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χρυσού της Αυστραλίας, αναρριχήθηκαν 1,6% στο Σύδενύ. Ανοδο 1,4% σημείωσαν στο Τόκιο οι μετοχές της Komatsu Ltd., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής χωματουργικών μηχανημάτων στον κόσμο. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp., η οποία πραγματοποιεί το 28% των πωλήσεών της στη Βόρεια Αμερική, υποχώρησα 1,8% στο Τόκιο. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Acom Co., της δανείστριας καταναλωτών καθώς από σήμερα ισχύουν πιο σκληροί κανόνες δανεισμού.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στις 115,96 μονάδες στις 9:49 π.μ. στο Τόκιο, με περίπου τις ίδιες μετοχές που σημείωναν άνοδο να σημειώνουν και πτώση. Φέτος ο περιφερειακός δείκτης έχει υποχωρήσει 3,7% εν μέσω ανησυχιών ότι η Ελλάδα και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα δυσκολευτούν να μειώσουν τα ελλείμματα των προϋπολογισμών τους και να αποπληρώσουν το χρέος.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 και στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index βρισκόταν κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης χαμηλά πριν την άνοδο του ευρώ που οδήγησε τον δείκτη 0,1% υψηλότερα.

Οι ράβδοι χρυσού πλησίασαν επίπεδα ρεκόρ καθώς η ζήτηση κλιμακώθηκε για εναλλακτική των νομισμάτων επένδυση εν μέσω υποχώρησης του δολαρίου και διόγκωση της κρίσης για το ευρωπαϊκό κυβερνητικό χρέος.

Τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Αυγούστου σημείωσαν άνοδο 18,20 δολ., ποσοστό 1,5%, φθάνοντας χθες στα 1.248,70 δολ. στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex), σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 7 Ιουνίου. Νωρίτερα, το πολύτιμο μέταλλο άγγιξε τα 1.252,80 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα