Οριακές απώλειες κατέγραψε ο Nikkei

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010 10:30

Οριακές απώλειες 0,1% σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, αλλά σε εβδομαδιαίο επίπεδο έχει καταγράψει συνολικά κέρδη 3%, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι ξένοι επενδυτές έχουν αρχίσει να επιστρέφουν δειλά στην αγορά.

Πτώση παρατηρήθηκε στις μετοχές καταναλωτικών τραπεζών, όπως η Promise Co, μετά την εφαρμογή νέων κανονισμών. «Ο Nikkei ίσως αρχίσει αργά την ανοδική του πορεία καθώς πλησιάζει το τέλος του τριμήνου και οι επενδυτές στρέφονται προς τα αποτελέσματα», σχολιάζει ο Χιροάκι Οσακάμπε, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Chibagin Asset Management.

«Φαίνεται πως ίσως κάποιοι Ευρωπαίοι προχωρούν σήμερα σε αγορές, με τις ανησυχίες για τα προβλήματα χρέους της ευρωζώνης να έχουν υποχωρήσει μετά τη δημοπρασία των τίτλων ισπανικού δημοσίου, γεγονός που βοήθησε και το ευρώ», σημειώνει ο Χιροάκι Κουραμόσι, ανώτατο στέλεχος της Tokai Tokyo Securities.

Στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, ο Nikkei υποχώρησε ελαφρώς στις 9.992,32 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix έκλεισε στις 883,48 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα