Έκκληση Ομπάμα προς G20 για επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010 14:23
UPD:14:33

Φωτογραφίζοντας την Κίνα, ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε επίσης έμφαση στην σημασία των κυμαινόμενων ισοτιμιών που καθορίζονται από τις αγορές.

Έκκληση να ενισχύσουν τη δημοσιονομική τους θέση και να επιταχύνουν τις μεταρρυθμίσεις στο χρηματοοικονομικό τομέα απηύθυνε στους G20 o Αμερικανός πρόεδρος, σε επιστολή του που δημοσιοποιήθηκε σήμερα εν όψει της συνάντησης της ομάδας στο Τορόντο.

Φωτογραφίζοντας την Κίνα, ο Ομπάμα έδωσε επίσης έμφαση στην σημασία των κυμαινόμενων ισοτιμιών που καθορίζονται από τις αγορές.

«Τα μηνύματα που αποστέλλουν οι κυμαινόμενες ισοτιμίες είναι απαραίτητα για να στηριχθεί μια ισχυρή και ισορροπημένη παγκόσμια οικονομία», όπως επισημαίνεται στην επιστολή.

Παράλληλα, ο Ομπάμα αναφέρει ότι του προκαλεί «ανησυχία» η χαμηλή ζήτηση στον ιδιωτικό τομέα και η συνεχής εξάρτηση από τις εξαγωγές των χωρών με μεγάλα εξωτερικά πλεονάσματα.

Πρόσθεσε ότι είναι αποφασισμένος να αποκαταστήσει τη δημοσιονομική βιωσιμότητα των ΗΠΑ, καλώντας και τα υπόλοιπα μέλη του G20 να κάνουν το ίδιο για τις δικές τους οικονομίες.

Καλεί επίσης τους G20 να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο για την καλύτερη εποπτεία της αγοράς παραγώγων, καθώς και για τη «σμίκρυνση» των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα