Tη Δευτέρα η 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΠΑΝ ΙΙ

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010 17:20

Τη Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010, πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών η 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΕΠΑΝ ΙΙ), ΕΣΠΑ 2007 - 2013.

Μεταξύ άλλων θα τεθεί προς έγκριση η Ετήσια Έκθεση του προγράμματος για το 2009 (το ΕΠΑΝ ΙΙ έχει το υψηλότερο ποσοστό απορρόφησης από τα Προγράμματα του ΕΣΠΑ) και τα νέα κριτήρια επιλογής πράξεων. Επίσης, τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης θα ενημερωθούν για τις δράσεις χρηματοδοτικού εργαλείου Jeremie.

Η Επιτροπή θα ενημερωθεί για τις ενέργειες δημοσιότητας του προγράμματος και τις διαδικασίες που δρομολογούνται για την αξιολόγηση του προγράμματος.

Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι και η ενημέρωση για το βαθμό ολοκλήρωσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα (ΕΠΑΝ) του Γ’ ΚΠΣ (2000 - 2006) αλλά και για την Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014 - 2020.

Το ΕΠΑΝ ΙΙ χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καλύπτει 7 τομείς: Έρευνα και τεχνολογία, Βιομηχανία-Μεταποίηση, Ενέργεια, Τουρισμός, Εμπόριο, Καταναλωτής, Πολιτισμός.

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη του ΕΠΑΝ ΙΙ ανέρχεται στο ποσό των 2,46 δισ. €, από τα οποία 1,52 δισ. € προέρχονται από τις 8 περιφέρειες στόχου 1. Μέχρι σήμερα, έχουν εκχωρηθεί 942 εκατ. € στο πρόγραμμα από τις 5 περιφέρειες μεταβατικής στήριξης. Η ιδιωτική συμμετοχή αναμένεται να φθάσει το 1,5 δισ. €.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα