Περιορίζονται οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2002 15:58

Ψαλιδίζονται οι αρχικές απώλειες των χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη κυρίως χάρη στην ανάκαμψη που παρουσιάζουν οι κλάδοι των φαρμακοβιομηχανιών και των ασφαλειών.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 4.055,3 μονάδες μειωμένος κατά 0,64%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.099,51 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 0,39% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.151,74 μονάδες με οριακές απώλειες της τάξεως του 0,12%.

Σημαντικά κέρδη (4,32%) καταγράφει η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca μετά την αναβάθμισή της από την Deutsche Bank.

Ανάλογη άνοδο σημειώνει και ο τίτλος της Vivendi Universal, η οποία αποσύρεται σταδιακά από τον τομέα ύδρευσης προετοιμάζοντας τη διαδικασία πώλησης του ποσοστού 40% που ελέγχει στην εταιρεία κοινής ωφελείας Vivendi Environnement. Η Vivendi εμφανίζεται έτοιμη να πωλήσει το ήμισυ του μεριδίου που ελέγχει στην Environnement σε περιορισμένο αριθμό ενδιαφερομένων.

Στον αντίποδα, πιέσεις εξακολουθεί να δέχεται η μετοχή της Infineon Technologies, αν και οι αρχικές της απώλειες έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό. Η γερμανική εταιρεία ημιαγωγών ανακοίνωσε σήμερα ότι στο χρονικό διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου οι ζημίες της περιορίστηκαν στα 506 εκατ. ευρώ (510 εκατ. δολ.) από 523 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Ωστόσο, η μείωση αυτή ήταν μικρότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι η γερμανική εταιρεία θα εμφάνιζε ζημίες ύψους 158 εκατ. ευρώ.

Η μετοχική της τιμή υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 3,81%, ενώ κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης οι απώλειές της ξεπέρασαν το 10%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα