Σαγκάη: Επίσκεψη Λ.Κατσέλη στο ερευνητικό κέντρο της Huawei

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 09:29

Η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην Διεθνή Έκθεση EXPO 2010 στη Σαγκάη.

Τη μεταφορά του κέντρου διακίνησης των εμπορευμάτων της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Huawei Technologies από την Ουγγαρία στην Ελλάδα εξετάζει η κινεζική εταιρεία, όπως προέκυψε από τις επαφές που είχε την Κυριακή η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, με εκπροσώπους της εταιρείας στη Σαγκάη.

Η υπουργός επισκέφθηκε το ερευνητικό κέντρο της Huawei και στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε αναφέρθηκε η διερεύνηση των δυνατοτήτων συμμετοχή της εταιρείας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς και η δυνατότητα τηλεσύνδεσης του περίπτερου της εταιρείας στη ΔΕΘ με το περίπτερο της χώρας μας στην Διεθνή Έκθεση EXPO 2010 στη Σαγκάη.

Η εταιρεία έχει παρουσία στη χώρα μας από το 2005 αλλά ενδιαφέρεται να την ενισχύσει και να την επεκτείνει και οι τεχνολογίες που σχετίζονται με τη ναυτιλία είναι ένας από τους τομείς που μπορεί να αναπτυχθεί.

Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας κ. Ι. Δριμούσης και τα μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Εμπορικού Επιμελητηρίου Dr. Piter De Jong, ο οποίος τους παρουσίασε τους στόχους του επιμελητηρίου. Συγκεκριμένα πρόκειται για μια επιχειρηματική προσπάθεια από επενδυτές από την ΕΕ που κάθε χρόνο καταθέτουν προτάσεις στην κινεζική κυβέρνηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην επενδυτική τους προσπάθεια. Ο κ. Jong ζήτησε τη συμμετοχή και των ελλήνων επιχειρηματιών στην προσπάθεια αυτή.

Οι επιχειρηματίες συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας και εξετάζουν τα διάφορα θέματα που τους απασχολούν και κάθε έτος παρουσιάζουν μια έκθεση στην κινεζική κυβέρνηση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα