Κοντά στα 79 δολ. η τιμή του αργού

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 10:41
UPD:10:45

Στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Μαΐου αναρριχήθηκαν οι τιμές του «μαύρου χρυσού» μετά τη δέσμευση της Κίνας να ενισχύσει την ευελιξία του νομίσματός της, αυξάνοντας τις προσδοκίες για υψηλότερες εισαγωγές πετρελαιοειδών στη Νο2 καταναλώτρια πετρελαίου στον κόσμο.

«Η Κίνα είναι σημαντική για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου και η ανατίμηση του γιουάν θα πυροδοτήσει αύξηση των εισαγωγών της», σχολιάζει η Westmore.

Στις 10:13 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού ενισχυόταν κατά 1,50 δολάρια στα 78,68 δολάρια το βαρέλι, έχοντας φτάσει νωρίτερα έως τα 78,87 δολάρια – τα υψηλότερα επίπεδα από τις 6 Μαΐου.

Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 79,55 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 1,33 δολαρίων.

Το γιουάν αναρριχήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών μετά τη δέσμευση του Πεκίνου για ενίσχυση της ευελιξίας του κινεζικού νομίσματος. Η κεντρική τράπεζα της Κίνας διευκρίνισε την Κυριακή ότι η αναπροσαρμογή της ισοτιμίας του γιουάν θα γίνει σταδιακά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα