Ρουμανία: Στο 7,67% η ανεργία το Μάιο

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 10:54

Το ποσοστό της ανεργίας στη Ρουμανία το Μάιο είναι κατά περίπου δύο ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από το αντίστοιχο του ίδιου μήνα του 2009 (5,7%).

Το ποσοστό της ανεργίας στη Ρουμανία το Μάιο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 7,67% (έναντι 8,07% τον Απρίλιο), ενώ ο συνολικός αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 701.854 άτομα ή 36.333 λιγότερα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Απασχόλησης της χώρας.

Ωστόσο, το ποσοστό της ανεργίας το Μάιο είναι κατά περίπου δύο ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από το αντίστοιχο του ίδιου μήνα του 2009 (5,7%). Από το συνολικό αριθμό των επίσημα καταγεγραμμένων ανέργων το Μάιο οι 291.072 ήταν γυναίκες (ποσοστό ανεργίας: 6,88%).

Η συνολική απασχόληση θα καταγράψει σημαντική αύξηση κατά τη διάρκεια της περιόδου Ιουλίου - Σεπτεμβρίου προβλέπει η σχετική πλειονότητα των επιχειρήσεων της χώρας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία Manpower. Πιο συγκεκριμένα, η διαφορά του ποσοστού των επιχειρήσεων που προβλέπουν αύξηση της απασχόλησης και αυτών που αντίθετα προβλέπουν μείωση, επέστρεψε σε θετικά επίπεδα (2 ποσοστιαίες μονάδες) μετά από 5 συνεχόμενα τρίμηνα αρνητικών εκτιμήσεων. Έτσι, το ποσοστό των επιχειρήσεων που προβλέπουν αύξηση των προσλήψεων διαμορφώθηκε στο 21%, το αντίστοιχο αυτών που προβλέπουν μείωση των προσλήψεων ανήλθε σε 19%, ενώ το 60% περίπου των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα εκτιμά πως το επίπεδο της συνολικής απασχόλησης θα διατηρηθεί σχετικά σταθερό.

«Θα απαιτηθεί κάποιος καιρός προκειμένου η αγορά εργασίας να επιστρέψει σε κατάσταση συγκρίσιμη με αυτή πριν από την κρίση», επισημαίνει η γενική διευθύντρια της Manpower, κ. Camelia Stanculescu.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα