Ο Λαβρόφ ανασκευάζει τις δηλώσεις Κουντρίν για το ελληνικό χρέος

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 12:38
UPD:12:44

«Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβιέντεφ υποστήριξε ενεργά και χαιρέτισε τα μέτρα που επεξεργάστηκε η ΕΕ για την υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού της συστήματος και αυτή είναι η θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ξεκαθάρισε ο κ. Λαβρόφ.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να έχει θέση, η οποία δεν έχει σχέση με τη σφαίρα αρμοδιοτήτων της», παρατήρησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κληθείς να σχολιάσει την άποψη που εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Αλεξέι Κουντρίν, περί πιθανής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1832858 .

«Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβιέντεφ υποστήριξε ενεργά και χαιρέτισε τα μέτρα που επεξεργάστηκε η ΕΕ για την υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού της συστήματος και αυτή είναι η θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ξεκαθάρισε ο κ. Λαβρόφ και πρόσθεσε:

«Δεν άκουσα αυτή τη δήλωση (σ.σ. του κ. Κουντρίν) και θεωρώ ότι σε κάθε περίπτωση η Ρωσία δεν μπορεί να έχει θέση, η οποία δεν έχει σχέση με τη σφαίρα αρμοδιοτήτων της ... Η επίλυση των οικονομικών-χρηματιστικών προβλημάτων είναι πρωτίστως δική τους αρμοδιότητά και στην περίπτωση της Ελλάδας, όπως καταλαβαίνω, είναι επίσης ζήτημα, με το οποία ασχολείται δραστήρια η Ε.Ε.».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα