Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διερευνά παραβάσεις από τον πρόεδρο των Επενδύσεων Εργασίας

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2002 17:59
UPD:18:08

Απάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με την αναγγελία αγοράς μετοχών από τον πρόεδρο των Επενδύσεων Εργασίας κ. Η. Στασινόπουλο, λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της απορρόφησης της εταιρείας από την EFG Eurobank, έδωσε σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Κατά πάγια τακτική η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διερευνά ως προς όλους τους εμπλεκόμενους τις μεγάλες συναλλαγές που διενεργούνται κατά την ευαίσθητη περίοδο που προηγείται της ανακοίνωσης σημαντικών εταιρικών γεγονότων. Εφόσον διαπιστώνονται παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, επιβάλλονται κυρώσεις, οι οποίες δημοσιοποιούνται. Το ίδιο πράττει και για την περίπτωση της Επενδύσεων Εργασίας ΑΕΕΧ, όπως και της Επενδύσεις Αναπτύξεως ΑΕΕΧ.

Η σχετική έρευνα, η οποία ξεκίνησε στις 7.11.2002, ακολουθεί συγκεκριμένες ελεγκτικές διαδικασίες, όπως επιβάλλει ο νόμος. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν προβαίνει σε ανακοινώσεις επί των ερευνών της, όσο αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη, επειδή αυτό υπαγορεύουν ο νόμος, η δεοντολογία και η ανάγκη προστασίας της αγοράς.

Επισημαίνεται ότι η υποχρέωση προαναγγελίας των συναλλαγών που διενεργούν οι πιθανοί κάτοχοι εμπιστευτικής πληροφόρησης θεσπίστηκε με την 5/204/2000 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Οσον αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση, η γνωστοποίηση της πρόθεσης διενέργειας συναλλαγών έγινε από τον κ. Η. Στασινόπουλο στις 2.10.2002. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκρινε ότι δεν αποτυπωνόταν με σαφήνεια η πρόθεση και μετά από παρέμβαση της έγινε νέα διευκρινιστική δήλωση από τον υπόχρεο στις 9.10.2002».

Ο κ. Ηλίας Στασινόπουλος στις 2 Oκτωβρίου απέστειλε επιστολή στο XΑΑ ( http://www.presspoint.gr/release.asp?id=18007 ), με την οποία ανακοίνωνε την απόφασή του να προχωρήσει στην αγορά 500.000 μετοχών της EΠEP.

Tο χρονικό διάστημα διενέργειας των συναλλαγών οριζόταν από 4 Oκτωβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2002, μέσω της EFG Eurobank Xρηματιστηριακή. Στις 9 Oκτωβρίου, ο κ. Στασινόπουλος με νέα επιστολή ( http://www.presspoint.gr/release.asp?id=18264 ) του ενημέρωσε το XΑΑ ότι προτίθεται να ολοκληρώσει την αγορά 400.000 μετοχών της EΠEP μέχρι την 31/10/2002.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα