Ενδιαφέρον της Huawei Technologies για την Ελλάδα

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 17:14

Τη μεταφορά του κέντρου διακίνησης των εμπορευμάτων της από την Ουγγαρία στην Ελλάδα διερευνά η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei Technologies, όπως προέκυψε από τις επαφές που είχε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη με εκπροσώπους της εταιρείας στη Σαγκάη.

Η κ. Κατσέλη επισκέφθηκε το ερευνητικό κέντρο της Huawei και από τη συζήτηση προέκυψε ότι η εταιρεία διερευνά το ενδεχόμενο συμμετοχής της στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης καθώς και τη δυνατότητα τηλεσύνδεσης του περιπτέρου της εταιρείας στη ΔΕΘ με το περίπτερο της χώρας μας στην Διεθνή Έκθεση EXPO 2010 στη Σαγκάη.

Η παρουσία της εταιρείας στη χώρα μας χρονολογείται από το 2005, ενδιαφέρεται, ωστόσο, να την ενισχύσει και να την επεκτείνει.

Εν τω μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας, κ. Ι. Δρυμούσης, και τα μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Εμπορικού Επιμελητηρίου Dr. Piter De Jong, ο οποίος παρουσίασε τους στόχους του επιμελητηρίου.

Πρόκειται για μια επιχειρηματική προσπάθεια επενδυτών από την ΕΕ, που ετησίως καταθέτουν τις προτάσεις τους και τους προβληματισμούς τους στην κινεζική κυβέρνηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην επενδυτική τους προσπάθεια.

Ο κ. Jong ζήτησε τη συμμετοχή και των Ελλήνων επιχειρηματιών στην προσπάθεια αυτή. Οι επιχειρηματίες συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας και εξετάζουν τα διάφορα θέματα που τους απασχολούν και κάθε έτος παρουσιάζουν μια έκθεση στην κινεζική κυβέρνηση.

Αύριο το πρωΐ η κ. Κατσέλη αναχωρεί για το Πεκίνο, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με στελέχη της κινεζικής κυβέρνησης,



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα