Συμμετοχή της GDF Suez στο έργο Nord Stream

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 18:28

Συμφωνία για την ενσωμάτωση της GDF Suez στο έργο Nord Stream υπεγράφη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, στην Αγ. Πετρούπολη.

Τη συμφωνία συνυπέγραψαν ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΟΑΟ Gazprom, Alexey Miller, ο Διευθύνων Σύμβουλος της GDF Suez, Gérard Mestrallet, ο Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της E.ON Ruhrgas AG, Dr. Bernhard Roytersberg, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Wintershall Holding GmbH, Dr. Rainer Seele, ο Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Gasunie, Marcel Kramer και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nord Stream AG, Matthias Warnig.

Η εν λόγω συμφωνία αποτελεί το πέμπτο συμπληρωματικό παράρτημα της Τελικής συμφωνίας της Nord Stream AG και ρυθμίζει τις συνθήκες εισόδου της GDF Suez στην εταιρεία Nord Stream σαν πέμπτο μέτοχο.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής, και την πώληση του 4,5% των μετοχών στην εταιρεία από Γερμανούς μετόχους, η GDF Suez θα λάβει μερίδιο, ίσο με το 9% του κεφαλαίου της Nord Stream AG.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα