Παράνομη κρίθηκε η απεργία ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010 18:37
UPD:20:07

Τα αυριανά δρομολόγια αναμένεται να εκτελεστούν κανονικά.

Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Πειραιά η 24ωρη απεργία που είχαν προκηρύξει για αύριο Τετάρτη τα δύο ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.

Σημειώνεται πως η απεργία δεν είχε προκηρυχθεί από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) με αποτέλεσμα αρκετοί ναυτικοί να επιθυμούν να εργαστούν.

Τα αυριανά, λοιπόν, δρομολόγια αναμένεται να εκτελεστούν κανονικά.

ΚΚΕ: Απροσχημάτιστα άδικη απόφαση

Για «ποινικοποίηση του απεργιακού δικαιώματος και της πάλης κατά του εργασιακού - ασφαλιστικού εγκλήματος, κατά του Μνημονίου» έκανε λόγο το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά, σημειώνοντας πως αποτελεί πρόκληση κατά των ναυτεργατών και συνολικά κατά των εργαζομένων.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «η απόφαση του δικαστηρίου είναι απροσχημάτιστα άδικη, αποκαλύπτει τον ταξικό ρόλο της δικαιοσύνης και το θλιβερό ρόλο δικαστών που ορίζουν και μετρούν το δίκιο και το νόμιμο με βάση τις επιδιώξεις των εφοπλιστών και της κυβέρνησης».

Το ΚΚΕ καλεί, τέλος, «όλους τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να εκφράσουν πιο αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους ναυτεργάτες και στα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία που δέχονται τη λυσσαλέα επίθεση των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων, της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων και μηχανισμών που τους υπηρετούν».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα