Γ. Παπανδρέου: Βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010 20:11

Τη διαβεβαίωση πως η Ελλάδα βαδίζει «προς τη σωστή κατεύθυνση» έδωσε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στο αμερικανικό κανάλι Fox.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως η χώρα μας θα τηρήσει την υπογραφή που έχει βάλει στο μνημόνιο που έχει συνάψει με ΕΕ και ΔΝΤ, επισημαίνοντας πως «στοχεύουμε όχι μόνο στην αποπληρωμή των δανείων, αλλά και στο να γίνουμε μια ανταγωνιστική οικονομία».

Ερωτηθείς αν μπορεί να διαβεβαιώσει τους δανειστές ότι η Ελλάδα θα εξοφλήσει τις δανειακές της ανάγκες, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο μηχανισμό στήριξης, σημειώνοντας πως δημιουργήθηκε ακριβώς για να καθησυχάσει τους επενδυτές, ώστε να γνωρίζουν ότι δεν υφίσταται πιθανότητα χρεοκοπίας. «Αυτή είναι η αμετάκλητη απόφασή μας και κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Αφήνουμε την κρίση πίσω μας και προχωρούμε» πρόσθεσε.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο, τονίζοντας πως παρείχε «σημαντική υποστήριξη» στην Ελλάδα: «Υποστήριξε την προσπάθεια αλλαγής της Ελλάδας, αλλά και την άποψη, σύμφωνα με την οποία, οφείλουμε να εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το χρηματοοικονομικό-χρηματοπιστωτικό σύστημα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα