Gazprom: Μειωμένη κατά 60% η ροή φ.αερίου προς τη Λευκορωσία

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 09:31
UPD:11:59

Ο ρωσικός κολοσσός Gazprom μείωσε τις παραδόσεις φυσικού αερίου προς τη Λευκορωσία κατά 60%, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ομίλου Αλεξέι Μίλερ μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση, διευκρινίζοντας ότι δεν επηρεάζεται η ροή προς την Ευρώπη.

«Η Λευκορωσία δεν κάνει καμία ενέργεια για να αποπληρώσει το χρέος της για τις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου. Και από τις 23 Ιουνίου 2010 στις 10.00 το πρωί περιορίζουμε τη ροή κατά 60%», ανέφερε, ωστόσο όπως σημείωσε, «η ροή του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του λευκορωσικού εδάφους της Λευκορωσίας πραγματοποιείται κανονικά και οι καταναλωτές δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα».

Η Gazprom μείωσε κατά 15% τη Δευτέρα και 30% την Τρίτη τη ροή του φυσικού αερίου προς τη Λευκορωσία και έχει ανακοινώσει ότι η μείωση θα φθάσει μέχρι και το 85%, εάν δεν υπάρξει συμφωνία για την αποπληρωμή του χρέους του Μινσκ προς την εταιρεία.

Οι δύο χώρες εγείρουν οικονομικές απαιτήσεις ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων η μία έναντι της άλλης, η Μόσχα για το φυσικό αέριο και το Μινσκ για τέλη διέλευσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα