Ρουμανία - Στις 28/6 αποφασίζει το ΔΝΤ για τη νέα δανειοδοτική δόση

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 09:39

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) θα εξεταστεί η πορεία της ρουμανικής οικονομίας, μετά και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από κλιμάκιο του διεθνούς οργανισμού, που επισκέφτηκε το Βουκουρέστι μεταξύ της 27ης Απριλίου και της 10ης Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης θα εξεταστούν οι οικονομικές εξελίξεις στη Σερβία, στην Αρμενία, αλλά και τη Σρι Λάνκα.

Αναφορικά με τη Ρουμανία, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα αποφασίσει εάν έχουν ικανοποιηθεί οι όροι χορήγησης της 5ης δανειοδοτικής δόσης, από το συνολικό δανειοδοτικό πακέτο των 20 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, στο Βουκουρέστι, κύκλοι του υπουργείου Εργασίας διευκρίνισαν ότι η μείωση στις συντάξεις κατά 15%, εφαρμόζεται στις συντάξεις που ήδη χορηγούνται και θα ενεργοποιηθεί με την εφαρμογή του νόμου για τη μείωση του ελλείμματος στον κεντρικό προϋπολογισμό της χώρας.

Οι περικοπές στις συντάξεις εντάσσονται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που ανέλαβε η ρουμανική κυβέρνηση έναντι του ΔΝΤ, σε αντάλλαγμα για την εφαρμογή του προγράμματος δανειοδότησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα