Νέο εργοστάσιο της Galenika στη Σερβία

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 10:50

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, κ. Mirko Cvetkovic εγκαινίασε το νέο εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων της βιομηχανίας Galenika, η κατασκευή του οποίου στοίχισε περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ.

Με την υποστήριξη της κυβέρνησης αλλά και του αναπτυξιακού δυναμικού που διαθέτει η ίδια, η εταιρεία θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική στην εγχώρια αγορά, αυξάνοντας παράλληλα τις εξαγωγές της, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Cvetkovic, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση υποστηρίζει τον εξαγωγικό προσανατολισμό της Galenika και των άλλων εγχώριων εταιρειών καθώς μία από τις βασικές της προτεραιότητες είναι η αύξηση των εξαγωγών και η βελτίωση της σύνθεσης του ΑΕΠ. Παράλληλα η κυβέρνηση υποστηρίζει τις επενδύσεις στους τομείς των επιστημών, της έρευνας και ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων και των επενδύσεων στη βιομηχανία φαρμάκων, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Η λειτουργία του νέου εργοστασίου της Galenika αποτελεί σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης, η οποία θα ανοίξει το δρόμο στην εταιρεία να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην αγορά φαρμάκων της ευρύτερης περιοχής, δήλωσε με τη σειρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εσωτερικών της Σερβίας, κ. Ivica Dacic, προσθέτοντας πως η απόφαση της κυβέρνησης να μην επιμείνει στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας με κάθε κόστος ήταν θετική, καθώς δεν βρέθηκε ο ιδανικός στρατηγικός επενδυτής.

Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Galenika ήταν ανεπιτυχής, ενώ ο σχεδιασμός για την πώληση της εταιρείας εγκαταλείφθηκε, καθώς οι εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον δεν ήταν πιο ισχυρές από την Galenika, επεσήμανε τέλος ο υπουργός οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης της Σερβίας, κ. Mladjan Dinkic.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα