Επανεκλογή Καπράλου στην προεδρία της FESE

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 12:13
UPD:14:13

Πρόεδρος της FESE επανεξελέγη σήμερα, μετά από ομόφωνη ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, ο κ. Σπύρος Ι. Καπράλος, Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Πρόεδρος της FESE επανεξελέγη σήμερα, μετά από ομόφωνη ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, ο κ. Σπύρος Ι. Καπράλος, Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ο κ. Καπράλος ξεκίνησε τη θητεία του στην Προεδρία της FESE τον Ιούνιο του 2008.

Κατά τη Γενική Συνέλευση εξελέγη επίσης Αντιπρόεδρος της FESE ο κ. Michael Buhl, Δ/νων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου της Βιέννης, σε αντικατάσταση του κ. Frank Gerstenschlager.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα και τη χώρα μας, η σημερινή επανεκλογή μου στην Προεδρία της FESE. Πιστεύω ότι μου δίνεται με αυτόν τον τρόπο η δυνατότητα να συνεχίσω τις προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα για την αποτελεσματική αναθεώρηση της MiFID, ένα έργο που έχει σαν στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας των συναλλαγών, αλλά και την βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και πληροφοριών που παρέχονται στους επενδυτές πανευρωπαϊκά», ανέφερε ο κ. Καπράλος μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας.

Τόνισε επίσης πως η σημερινή ημέρα είναι σημαντική και για έναν ακόμη λόγο: «Μετά από θετική μου εισήγηση, έγινε δεκτή η ένταξη του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης στη FESE. Γνωρίζω καλά τον τρόπο λειτουργίας του ISE καθώς τα Χρηματιστήρια της Αθήνας και της Κωνσταντινούπολης, έχουν μια μακρά ιστορία στενής συνεργασίας. Πιστεύω ότι η είσοδος του Τουρκικού Χρηματιστηρίου είναι σημαντικό βήμα για την Ένωσή των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων.»

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της FESE διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος: Σπύρος Ι. Καπράλος, Χρηματιστήριο Αθηνών

Αντιπρόεδρος: Michael Buhl, CEE Stock Exchange

Πρόεδρος Eκτελεστικής Eπιτροπής: Ramon Adarraga, BME

Μέλη:

Reiner Riess, Deutsche Borse

Andreas Preuss, Deutsche Borse

Roland Bellegarde, NYSE Euronext

Garry Jones, NYSE Euronext

Hans-Ole Jochumsen, NASDAQ OMX

Diarmud O'Hegarty, London Metal Exchange

Νώντας Μεταξάς, Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Christian Katz, SIX Group



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα