Αποκλεισμένο παραμένει το λιμάνι του Πειραιά

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 14:34
UPD:17:03

Παραμένει το αδιέξοδο και ο εκνευρισμός στον Πειραιά, καθώς μέλη του ΠΑΜΕ εξακολουθούν να εμποδίζουν τον απόπλου των πλοίων, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ταξιδιώτες να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Παραμένει το αδιέξοδο και ο εκνευρισμός στον Πειραιά, καθώς μέλη του ΠΑΜΕ εξακολουθούν να εμποδίζουν τον απόπλου των πλοίων, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ταξιδιώτες να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε ένδειξη συμπαράστασης στα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού) και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ, η απεργία των οποίων κρίθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες διαβεβαίωσαν τους ταξιδιώτες ότι τα σημερινά δρομολόγια θα εκτελεστούν κανονικά, με δεδομένη και την απόφαση του Πρωτοδικείου.

Από την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι «ήταν γνωστή η απόφαση των ναυτεργατών» να μην επιτρέψουν τον απόπλου των πλοίων και να μην πειθαρχήσουν στην απόφαση του δικαστηρίου» και για την ταλαιπωρία των επιβατών επέρριψε ευθύνες στις ακτοπλοϊκές εταιρείες http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1834335 .

Α. Παπαρήγα: Hταν γνωστή η απεργία

Α. Παπαρήγα: Hταν γνωστή η απεργία

«Επειδή παρακολούθησα 2 - 3 κανάλια, υπήρχε κόσμος αγανακτισμένος, γιατί μέχρι σήμερα το πρωί οι εταιρείες τον διαβεβαίωναν ότι τα πλοία θα ξεκινήσουν, ενώ η απεργία ήταν γνωστή και ήταν γνωστή και η απόφαση των ναυτεργατών ότι δεν θα πειθαρχήσουν στην απόφαση του δικαστηρίου», τόνισε η γ.γ. του ΚΚΕ .

Οι νέες σκηνές χάους στο λιμάνι του Πειραιά έχουν προκαλέσει μπαράζ αντιδράσεων, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή να καταγγέλλει τη στάση του ΚΚΕ .

«Το ΚΚΕ», παρατήρησε, «επενδύει σε διαλυτικά φαινόμενα» και κάλεσε το κόμμα του Περισσού να σκεφτεί τις συνέπειες των ενεργειών του.

«Ο λαός καταλαβαίνει», δήλωσε με νόημα ο κ. Πεταλωτής για να σημειώσει την αντίφαση που υπάρχει στο γεγονός ότι την Παρασκευή η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ζητά από τον πρωθυπουργό συζήτηση εκτός ημερησίας διατάξεως για τις εργασιακές σχέσεις, τη στιγμή που στο λιμάνι του Πειραιά εμποδίζεται κάθε εργασιακή σχέση.

Αμεση ήταν η απάντηση του ΚΚΕ:

«Στην προκλητική κυβέρνηση, που επιχειρεί με κουτοπονηριές να σκεπάσει την απάνθρωπη πολιτική της απαντάμε αυτό που ήδη συνειδητοποιούν και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ Τη ζωή των εργαζομένων καταστρέφουν η κυβέρνηση, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ», τονίζει στην ανακοίνωσή του και καταλήγει λέγοντας: «Οι εργαζόμενοι είναι η οικονομία και όχι τα παράσιτα της κεφαλαιοκρατίας που το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, με τη συναίνεση της ΝΔ, υπηρετούν».

«¶στοχη, αδιάφορη, γεμάτη παλινωδίες και χωρίς σχεδιασμό πολιτική» χρεώνει στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

«Οι αποσπασματικές και δίχως προετοιμασία κινήσεις, καθώς και το επιπόλαιο και γεμάτο στρεβλώσεις προτεινόμενο σχέδιο νόμου για το ''καμποτάζ'' οδήγησαν στην απεργία στο λιμάνι του Πειραιά», τονίζουν οι τομεάρχες Ναυτιλίας και Τουρισμού της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκης και Ο. Κεφαλογιάννη αντίστοιχα.

Υποστηρίζουν ακόμα ότι η κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη για τα αλλεπάλληλα πλήγματα που δέχονται η ναυτιλία και ελληνική ακτοπλοΐα, ο τουρισμός και οι νησιωτικές τοπικές οικονομίες.

Τέλος, οι βουλευτές της ΝΔ καλούν την κυβέρνηση -λίγο καιρό μετά τα έκτροπα στην Κόρινθο ή την παρεμπόδιση του απόπλου του ''Zenith''- «να πάψει, επιτέλους, να μεμψιμοιρεί και να αναλάβει τις ευθύνες της». «Διότι είναι αναμφισβήτητο ότι ''όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες''»., καταλήγουν.

«Σε μια συγκυρία που προσπαθείς που μοχθείς για την χώρα έρχεται το ΠΑΜΕ και κλείνει το λιμάνι και καταδικάζει και τον τουρισμό και τους εμπόρους και την πατρίδα. Είναι ανεπίτρεπτα πράγματα αυτά», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ξένιος 94,3.

«Από ό,τι φαίνεται, η κ. Παπαρήγα διεκδικεί πλέον ρόλο…”κεντρικού λιμενάρχη” στον Πειραιά», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης και συμπλήρωσε: «Σήμερα απαγόρευσε τον απόπλου πλοίων, αύριο είπε ότι θα τον επιτρέψει… Και μη χειρότερα...».

Επίθεση στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 989, τονίζοντας ότι η σημερινή κινητοποίηση «δεν είναι συνδικαλισμός, αυτό δεν είναι υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

«Αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα είναι ένα φυτίλι το οποίο βάζει φωτιά και δίνει την εικόνα μιας χώρας η οποία ενώ ελπίζει να έχει κάποιους πόρους από τον τουρισμό το τινάζει στον αέρα», συμπλήρωσε η ανεξάρτητη βουλευτής.

«¶ρα υπάρχουν τρόποι να κάνεις το συνδικαλισμό σου, υπάρχουν τρόποι να εκφράσεις τη διαφωνία σου, υπάρχουν τρόποι να πεις ότι αδικείσαι, χωρίς όμως ταυτόχρονα να βάλεις μπουρλότο και στις θέσεις δουλειάς των υπολοίπων», κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα