Ανδ. Λοβέρδος: Οι αλλαγές στα εργασιακά δεν θα αυξήσουν την ανεργία

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 20:26
UPD:24/06/2010 00:57

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter, ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως για την καταπολέμηση της ανεργίας, που, όπως ανέφερε, αυξάνεται, χρειάζεται αναπτυξιακή πολιτκή, την οποία, όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση διαμορφώνει και ασκεί.

Απέρριψε ο υπουργός Εργασίας τα περί επερχόμενης αύξησης της ανεργίας λόγω των αλλαγών που προωθούνται στα εργασιακά.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter, τόνισε πως για την καταπολέμηση της ανεργίας, που, όπως ανέφερε, αυξάνεται, χρειάζεται αναπτυξιακή πολιτκή, την οποία, όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση διαμορφώνει και ασκεί.

Αναφερόμενος στις τροποποιήσεις που ανακοίνωσε την Τρίτη στις προβλέψεις του Προεδρικού Διατάγματος για τις εργασιακές σχέσεις, επανέλαβε πως ανεξαρτήτως του μνημονίου που έχει υπογράψει η Ελλάδα με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το καθεστώς διαιτησίας έπρεπε να διορθωθεί.

Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις, σημείωσε πως το μνημόνιο λέει ότι πρέπει να μειωθεί το ύψος της αποζημίωσης και το υπουργείο επέλεξε να μειωθεί ο χρόνος προειδοποίησης για επικείμενη απόλυση.

Για το ασφαλιστικό, ανέφερε πως στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα «έχουν κλείσει» τα θέματα της αναπλήρωσης στο 64% της συντάξιμης αποδοχής, επισήμανε όμως πως υπάρχουν και κάποια ανοιχτά ζητήματα.

Πρόσκληση Λοβέρδου προς τους κοινωνικούς εταίρους

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, ο υπουργός Εργασίας απηύθυνε πρόσκληση προς τους κοινωνικούς εταίρους να συμφωνήσουν σε μια κοινή θέση για το θέμα των αλλαγών του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Στην επιστολή του προς εργοδότες και εργαζόμενους τους ο κ. Λοβέρδος ζητεί να συμφωνήσουν έως την κατάθεση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό ή έστω μέχρι τη συζήτησή του στη διαρκή επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην περίπτωση, όπως επισημαίνει, που δεν υπάρξει συμφωνία θα προχωρήσει στην κατάθεση της πρότασής του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα