Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010 09:04

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ευρω-καπέλο στα ομόλογα λόγω του υψηλού χρέους".

Η «Ν» τονίζει ότι "σε πρώτη προτεραιότητα θέτει τη μείωση του δημόσιου χρέους στα κράτη - μέλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία και θα προτείνει στις 30 Ιουνίου αυστηρές κυρώσεις στις χώρες που δεν συμμορφώνονται, εντός των προκαθορισμένων προθεσμιών".

ΕΞΠΡΕΣ: "Πρόστιμο...στα ομόλογα των απείθαρχων κρατών".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την επιβολή εισφοράς στα κεφάλαια που αντλούνται από τις πωλήσεις ομολόγων κρατών -μελών που έχουν χρέος μεγαλύτερο από το όριο του 60% του ΑΕΠ ή κατώτερο από το εν λόγω όριο αλλά με έντονη αυξητική τάση προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως "ποινή" για τα κράτη που θα εμφανίζουν στο μέλλον δημοσιονομική απειθαρχία".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τορπίλη στον τουρισμό τα μπλόκα στο λιμάνι. Νέα επεισόδια με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στον Πειραιά".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ομηρεία βρέθηκαν χθες χιλιάδες επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά. Μέλη του ΠΑΜΕ κατέλαβαν τους καταπέλτες των πλοίων και ακύρωσαν όλα τα δρομολόγια. Η απεργία, στην οποία συμμετείχαν μόνο 2 από τα 14 σωματεία της ΠΝΟ, είχε κριθεί παράνομη, αλλά η δικαστική απόφαση αγνοήθηκε. Αγανακτισμένοι επιβάτες και ακτοπλόοι από την παθητική στάση της πολιτείας. Καταγγελίες ότι οι καταληψίες δεν ήταν ναυτεργάτες".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πανωτόκια" στα ομόλογα των υπερχρεωμένων χωρών. Πρόταση της Κομισιόν για τους παραβάτες του Συμφώνου Σταθερότητας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ποινή με "πανωτόκια" στις πωλήσεις κρατικών ομολόγων εισηγείται η Κομισιόν για τις χώρες της ευρωζώνης που παραβαίνουν τους κανόνες περί χρέους του Συμφώνου Σταθερότητας. Η εισήγηση περιλαμβάνεται σε έγγραφο εργασίας που δημοσιοποίησε το Bloomberg και εντάσσεται στο εγχείρημα της μεταρρύθμισης , προς το αυστηρότερα, της δημοσιονομικής εποπτείας και πειθαρχίας στην ευρωζώνη, προκειμένου να αποτραπούν νέες κρίσεις "ελληνικού τύπου".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα