Αποκαθίσταται η ροή ρωσικού αερίου στη Λευκορωσία

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010 09:35
UPD:12:11

Την αποκατάσταση της ροής φυσικού αερίου προς τη Λευκορωσία ανακοίνωσε η Μόσχα μετά την αποπληρωμή του χρέους της Λευκορωσίας για το ρωσικό αέριο. Με τη σειρά της και Gazprom γνωστοποίησε ότι κατέβαλε το πόσο για τα τέλη διέλευσης του ρωσικού αερίου από το έδαφος της Λευκορωσίας.

Η Gazprom θα αποκαταστήσει πλήρως τη ροή φυσικού αερίου προς τη Λευκορωσία, μετά την αποπληρωμή του χρέους του Μινσκ, δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ναταλία Τιμάκοβα.

Όπως έκανε γνωστό η εκπρόσωπος, «κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας (ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι) Μίλερ ενημέρωσε τον Πρόεδρο (Ντιμίτρι Μετβέντεφ) ότι η λευκορωσική πλευρά έχει αποπληρώσει στο σύνολό του το χρέος για τις παραδόσεις φυσικού αερίου, σύμφωνα με το συμβόλαιο, και η Gazprom έλαβε την απόφαση να αποκαταστήσει πλήρως τις παραδόσεις φυσικού αερίου προς τη Λευκορωσία».

Λίγο αργότερα εκπρόσωπος της Gazprom ανακοίνωσε ότι ο ρωσικός κολοσσός πλήρωσε για τη διέλευση του ρωσικού αερίου από το έδαφος της Λευκορωσίας, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από το Μινσκ. «Οι σχέσεις βελτιώνονται, η Gazprom πλήρωσε», δήλωσε ο υποδιευθυντής της Beltransgaz, Εντουαρντ Ούρμπαν, χωρίς να διευκρινίσει το ύψος του ποσού που κατέβαλε η ρωσική πλευρά.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο χώρες προέβαλαν οικονομικές απαιτήσεις ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων η μία έναντι της άλλης, η Μόσχα για το φυσικό αέριο που έχει καταναλωθεί και το Μινσκ για τέλη διέλευσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα