Εφαρμογή των νόμων ζητεί ο ΣΕΤΕ

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010 23:56

Ανυπολόγιστες ζημιές για τον ελληνικό τουρισμό, μείωση εσόδων και απώλεια θέσεων εργασίας είναι τα οδυνηρά αποτελέσματα γεγονότων όπως ο χθεσινός αποκλεισμός του λιμανιού του Πειραιά από ολιγάριθμους εκπροσώπους συγκεκριμένου κομματικού χώρου στερούμενων της αναγκαίας ευαισθησίας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Διατυπώνει ακόμη επικρίσεις για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, τονίζοντας πως οφείλει όχι μόνο να τηρεί τον νόμο, αλλά και να επιδεικνύει την ελάχιστα απαραίτητη αποφασιστικότητα στην πρόληψη και διαχείριση κινητοποιήσεων που σκοπεύουν στην πρόκληση αναστάτωσης, επιβάρυνση του κοινωνικού συνόλου και δυσφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό με πολλαπλές πολιτικές και οικονομικές συνέπειες.

Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, οι ζημιές από τέτοιου είδους κινητοποιήσεις οικονομικής τρομοκρατίας δεν περιορίζονται μόνο σε ακυρώσεις αλλά, κυρίως εκτείνονται στο να μην επιλέγεται η χώρα μας ως τόπος διακοπών. Σημειώνει μάλιστα πως οι απώλειες αυτές δεν θα καταγραφούν ποτέ, ούτε κατά προσέγγιση, όμως με απόλυτη ακρίβεια θα καταγραφούν οι άνεργοι που θα προκύψουν από τη συρρίκνωση της τουριστικής δραστηριότητας.

Καταλήγοντας ο Σύνδεσμος καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει τους νόμους και γενικά να πράττει τα δέοντα για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των πολιτών καθώς και να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων και της οικονομίας, γενικά και τη συνδικαλιστική μειοψηφία να αναλογιστεί επιτέλους τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους και να σεβαστεί το δικαίωμα στην εργασία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα