ΕΣΕΕ: Τροχοπέδη στην ανάπτυξη οι κινητοποιήσεις στον Πειραιά

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 13:21
UPD:13:22

Την έντονη ανησυχία της αναφορικά με τον αντίκτυπο που έχουν στον εμπορικό κόσμο οι συνεχείς κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Όπως αναφέρει σε επιστολή της προς την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη, η διοίκηση της συνομοσπονδίας, η πρόσφατη παρεμπόδιση του απόπλου των πλοίων της ακτοπλοΐας, «αποτελεί τροχοπέδη τόσο για την ανάκαμψη της οικονομίας όσο και για την επιβίωση των επιχειρήσεων, κυρίως της νησιώτικης Ελλάδας, οι οποίες αναμένουν στο επόμενο τρίμηνο να αντισταθμίσουν τις απώλειες όλου του χρόνου».

Η ΕΣΕΕ καλεί μεταξύ άλλων την ηγεσία του υπουργείου να διευθετήσει το ζήτημα, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι ένας εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των μερών, θα ήταν καταλυτικός ώστε να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα «που θέτουν σε οικονομική και κοινωνική ομηρία τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας και συνολικά το τουριστικό μας προϊόν».

Τα πρόσφατα γεγονότα στο λιμάνι είχε εξάλλου καταδικάσει με δηλώσεις του και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης, υποστηρίζοντας ότι «πλήττουν καίρια τον ευαίσθητο τομέα της ακτοπλοΐας, οδηγούν σε συρρίκνωση τον τουρισμό και αναγκάζουν εκατομμύρια εμπορικές επιχειρήσεις της νησιωτικής Ελλάδας, που βασίζονται στις καλοκαιρινές τουριστικές αφίξεις, να βάλουν “λουκέτο”».

«Το τελευταίο που χρειαζόμαστε», είχε επισημάνει ο κ. Κορκίδης, «είναι να επιβαρύνουμε με δικές μας ενέργειες την ήδη μειωμένη κίνηση και να στερούμε από την αγορά έσοδα που έχουμε όλοι μεγάλη ανάγκη», υπογραμμίζοντας την άμεση συνάρτηση ανάμεσα στους κλάδος του εμπορίου και του τουρισμό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα