Κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Κύπρο

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 16:40

Κλιμάκιο του ΔΝΤ επισκέπτεται την Κύπρο από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις

5 Ιουλίου 2010 στο πλαίσιο της καθιερωμένης αξιολόγησης της κυπριακής οικονομίας (Article IV Consultation).

Το κλιμάκιο είχε χθες συνάντηση με ομάδα ανώτερων διευθυντών της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου ενώ σήμερα είχε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κυπριακή οικονομία υπό το φως των αρνητικών εξελίξεων στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν οι μακροοικονομικές εξελίξεις και προβλέψεις για την Κύπρο, η ανάγκη για δημοσιονομική περισυλλογή και θέματα του χρηματοοικονομικού τομέα. Μεταξύ άλλων εκφράστηκε η άποψη ότι ενώ η κυπριακή οικονομία δεν έμεινε αλώβητη από τη διεθνή κρίση, ο τραπεζικός τομέας παρέμεινε μέχρι τώρα υγιής λόγω κυρίως του εποπτικού πλαισίου που εφαρμόζει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Προκλήσεις όμως υπάρχουν λόγω των συνεχιζόμενων αρνητικών εξελίξεων στο διεθνές περιβάλλον.

Τέλος, εκφράστηκε η άποψη ότι μόνο με ουσιαστικά διορθωτικά μέτρα και δομικές αλλαγές, το συντομότερο δυνατόν, μπορεί η Κύπρος να προχωρήσει προς δημοσιονομική εξυγίανση και να θέσει ξανά τις βάσεις για μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι επαφές του ΔΝΤ θα συνεχισθούν σήμερα και τις επόμενες ημέρες με διάφορους αξιωματούχους της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, του Υπουργείου Οικονομικών και άλλων Υπουργείων καθώς και με τις υπόλοιπες εποπτικές αρχές, διάφορους τραπεζικούς, εργοδοτικούς, συντεχνιακούς και άλλους οργανισμούς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα