Πτώση 0,88% σημειώνει ο Xetra DAΧ στη Φρανκφούρτη

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2002 15:12

Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ των κλάδων ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και αυτοκινητοβιομηχανιών έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των αρχικών απωλειών στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Xetra DAX υποχωρεί κατά 0,88% έχοντας διαμορφωθεί στις 3.051,92 μονάδες, ενώ το μεσημέρι υποχώρησε μέχρι τις 3.014 μονάδες που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο της ημέρας.

Πτωτικά εξακολουθεί να κινείται η μετοχή της Deutsche Telekom, αν και οι αρχικές της απώλειες έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, ο γερμανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος αναμένεται να εμφανίσει ζημίες πέντε δισεκ. ευρώ και 28 δισεκ. ευρώ στο εννεάμηνο και στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης αντιστοίχως. Η διοίκηση της Deutsche Telekom αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Έντονες πιέσεις δέχεται σήμερα και η μετοχή του γερμανικού ασφαλιστικού ομίλου Allianz εν μέσω δυσοίωνων προβλέψεων για τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που θα ανακοινώσει την Πέμπτη. Αυτή την ώρα, η μετοχική τιμή της Allianz υποχωρεί κατά 2,84%.

Αντιθέτως, σημαντικά κέρδη (5,32%) καταγράφει η μετοχή της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας T-Online, η οποία προέβη σε συμφωνία με τη Sony Pictures Digital για την αγορά και διανομή περιεχομένου. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, η Sony θα προμηθεύει στην T-Mobile -θυγατρική της Deutsche Telekom- περιεχόμενο όπως βιντεοπαιχνίδια, ήχους κλήσης, φωτογραφίες, κινηματογραφικά τρέιλερ και ειδήσεις που σχετίζονται με τις παραγωγές της Sony motion pictures.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα