Διαπραγματεύσεις ΟΤΟΕ με τράπεζες για τη νέα σύμβαση

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010 21:47

Την πρώτη της συνάντηση με τους εκπροσώπους των τραπεζών, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση της νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων του 2010, είχε η ΟΤΟΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της στη συνάντηση παρουσιάστηκε αναλυτικά το πλαίσιο της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που διεκδικεί ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων.

Υπογραμμίστηκε ακόμη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι στις σημερινές δύσκολες συνθήκες η προστασία των θέσεων εργασίας, η προστασία της αγοραστικής δύναμης του εισοδήματος και η αντιμετώπιση βασικών κοινωνικών αναγκών, που αποτελούν τους βασικούς άξονες του διεκδικητικού πλαισίου, είναι στοιχειώδη δικαιώματα και απαιτήσεις ικανοποίησης των ελάχιστων οικονομικών και θεσμικών αναγκών.

Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, η πλευρά των Τραπεζών δεν απάντησε επί της ουσίας και σε κάθε ένα ξεχωριστά στα αιτήματα της ΟΤΟΕ, τονίζοντας ότι οι σημερινές συνθήκες και η θέση στην οποία βρίσκεται το Πιστωτικό Σύστημα υπαγορεύει ένα άλλο νέο πνεύμα διαλόγου και αντιμετώπισης των πραγμάτων.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των τραπεζών έθεσαν τα προβλήματα τόσο των τραπεζών, όσο και της ελληνικής οικονομίας και επιφυλάχθηκαν να διατυπώσουν στην επόμενη συνάντηση τις προτεραιότητες και τις ανάγκες των τραπεζών, επισημαίνοντας ότι είναι άγνωστος ο χρόνος εξόδου από την κρίση.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουλίου.

Η ΟΤΟΕ συμμετέχει στην αυριανή 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις και καλεί όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες να δώσουν μαζικά και αποφασιστικά το δικό τους αγωνιστικό παρόν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα