Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πιέσεις σε τράπεζες και ασφάλειες
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2002 20:58

AΠΩΛΕΙΕΣ κατέγραψαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη κυρίως λόγω δυσοίωνων εκτιμήσεων για τα εταιρικά αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.015,6 μονάδες μειωμένος κατά 0,47%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.053,7 μονάδες με οριακές απώλειες της τάξεως του 0,15%, ενώ στη Φρανκφούρτη, όπου η συνεδρίαση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ο δείκτης Xetra DAX υποχωρεί κατά 2,06%, στις 3.015 μονάδες.

Σημαντική πτώση (5,4%) σημείωσε η μετοχή της Credit Suisse, η οποία την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσει ότι στο τρίτο τρίμηνο του 2002 εμφάνισε ζημία ύψους περίπου δύο δισεκ. ελβετικών φράγκων.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν και οι μετοχές των ασφαλιστικών ομίλων Allianz και Axa, οι οποίοι θα ανακοινώσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο την Πέμπτη και την Τρίτη αντιστοίχως.

Από τον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Infineon Technologies. Οι πιέσεις αποδόθηκαν στην είδηση ότι τόσο η Goldman Sachs όσο και η Deutsche Bank υποβάθμισαν τις εκτιμήσεις τους για τη γερμανική μετοχή μετά τα χειρότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου της εταιρείας.

Στον αντίποδα, το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών, οι οποίες επωφελήθηκαν από την άνοδο των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές. Οι μετοχές των εταιρειών BP και TotalFinaElf ενισχύθηκαν κατά 0,6% και 1,5% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα