Μαΐλλης: Στην τελική ευθεία η συμφωνία με τους πιστωτές

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010 10:21

Στη φάση ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού του Ομίλου βρίσκεται o Όμιλος Μαΐλλη, όπως ανέφερε η διοίκησή του κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Όπως επισημάνθηκε, σύντομα αναμένεται να υπογραφεί το σχετικό προσύμφωνο (MOU) με τους πιστωτές, προκειμένου το φθινόπωρο να έχει υλοποιηθεί η συμφωνία μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

«Η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους πιστωτές αναμένεται να επιλύσει οριστικά τα οικονομικά θέματα του Ομίλου. Με πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού του, μέσω της μετατροπής σημαντικού μέρους των χρεών σε μετοχικό κεφάλαιο και ρύθμιση αποπληρωμής των εναπομεινάντων δανείων σε βάθος 5ετίας, θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και μελλοντική ανάκαμψη της Μαΐλλης», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μιλώντας στη ΓΣ, ο κ. Μιχαήλ Μαΐλλης, Πρόεδρος του Ομίλου, τόνισε: «Συνεχίζουμε την αναδιοργάνωση του Ομίλου έχοντας ήδη περάσει στην επόμενη φάση, στοχεύοντας στην περαιτέρω μείωση του κόστους, καθώς και την αύξηση της παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας. Εκμεταλλευόμενοι τη σταδιακή ανάκαμψη της αγοράς και με προϋπόθεση την εξυγίανση του ισολογισμού, ο Όμιλος θα επανέλθει σε ικανοποιητικά επίπεδα κερδοφορίας».

Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας που εκλέχθηκε από την ΓΣ συνεδρίασε την 28η Ιουνίου 2010 και συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

1. Μιχαήλ Ι. Μαϊλλης : Εκτελεστικό Μέλος / Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου

2. Ιωάννης Μ. Κούρουγλος : Εκτελεστικό Μέλος / Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου & Διευθύνων Σύμβουλος

3. Ιωάννης Α. Λέντζος : Εκτελεστικό Μέλος

4. Σωτήριος Ν. Ορεστίδης : Μη Εκτελεστικό / Ανεξάρτητο Μέλος

5. Στέλιος Κ. Σταυρίδης : Μη Εκτελεστικό / Ανεξάρτητο Μέλος

6. Λητώ Δ. Ιωαννίδου : Μη Εκτελεστικό / Ανεξάρτητο Μέλος

7. Θεοχάρης Α. Φιλιππόπουλος : Μη Εκτελεστικό



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα