Nέες ματαιώσεις δρομολογίων την Τρίτη στον Πειραιά

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010 10:45
UPD:14:14
REUTERS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ

Νέες ματαιώσεις δρομολογίων της ακτοπλοΐας χθες Τρίτη στο λιμάνι του Πειραιά, εξαιτίας της απεργίας των σωματείων ΠΕΜΕΝ και «Στέφενσων», η οποία είχε κηρυχθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο Πειραιά. Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία δεν συμμετείχε στη χθεσινή απεργία της ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, από τις 21 γραμμές που συνδέουν τον Πειραιά με τη νησιωτική Ελλάδα, πέντε δεν εξυπηρετήθηκαν. Ειδικότερα, στον Αργοσαρωνικό δεν πραγματοποιήθηκαν 59 δρομολόγια, ενώ με σημαντική καθυστέρηση αναχώρησαν πλοία για άλλους προορισμούς, όπως π.χ. η Κρήτη.

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ επιχείρησαν για μία ακόμη φορά να εισβάλουν στο χώρο του λιμανιού και να καταλάβουν τους καταπέλτες των πλοίων (το κατάφεραν με τα πλοία των γραμμών του Αργοσαρωνικού), όμως τα πληρώματα σήκωσαν εγκαίρως τους καταπέλτες για να μη γίνει κάτι τέτοιο. Μάλιστα ορισμένα πρωινά δρομολόγια έφυγαν 15 περίπου λεπτά νωρίτερα από τον προγραμματισμένο απόπλου τους, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να επιβιβαστούν αρκετοί επιβάτες.

Περιορισμένης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στην πύλη 7 του Λιμανιού, η ένταση εκτονώθηκε γρήγορα με την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.

ΝΔ: Η κυβέρνηση έλαμψε και πάλι διά της απουσίας της

«Για ακόμα μια φορά ο ελληνικός τουρισμός έπεσε θύμα των συνδικαλιστικών μειοψηφιών και της αδυναμίας του κράτους να επιτηρήσει την τάξη, εφαρμόζοντας ειλημμένες δικαστικές αποφάσεις», σχολίασε η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Χθες», πρόσθεσε, «παίχτηκε μια ακόμα πράξη στο δράμα του πολιορκημένου Πειραιά. Τα 70 από τα 80 προγραμματισμένα δρομολόγια για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τον Αργοσαρωνικό, ακυρώθηκαν. Τουρίστες καθηλώθηκαν στο λιμάνι. Εικόνες ντροπής έκαναν, και πάλι, το γύρο του κόσμου.

Η Κυβέρνηση έλαμψε και πάλι διά της απουσίας της. Το ερώτημα είναι: Ως πότε θα συνεχίσει να αρκείται σε γραφικές δηλώσεις, χωρίς περιεχόμενο; Ως πότε θα συνεχίσει να παρακολουθεί αμέτοχη τον Ελληνικό Τουρισμό και τη χώρα συνολικά, να διασύρονται παγκοσμίως με αυτό τον πρωτοφανή τρόπο;».

ΛΑ.Ο.Σ.: Εφαρμόζουν κανόνες σοβιετικού φασισμού

«Η κ. Παπαρήγα επιμένει να εφαρμόζει κανόνες σοβιετικού φασισμού. Προκαλεί και αναμένει αντιδράσεις για να τις εκμεταλλευθεί δεόντως. Βυσσοδομεί σε βάρος της οικονομίας και ποντάρει στην ταλαιπωρία των Ελλήνων πολιτών», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κωστής Αϊβαλιώτης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα