Εντολή Κομισιόν για ενιαίο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010 13:44

Ένα ενιαίο πρότυπο για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπει η εντολή που έδωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Αντόνιο Ταγιάνι, στους ανώτερους αξιωματούχους των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Τυποποίησης (CEN-CENELEC και ETSI). Οι εν λόγω φορείς καλούνται να αναπτύξουν ένα κοινό σύστημα φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα σκούτερ και τα ποδήλατα στην Ευρώπη.

Το νέο πρότυπο θα διασφαλίζει ότι όλοι οι τύποι ηλεκτρικών αυτοκινήτων και οι μπαταρίες τους θα φορτίζονται εύκολα και με ασφάλεια σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χάρη στην εντολή αυτή, οι πρίζες και τα φις που θα χρησιμοποιούνται για την φόρτιση των αυτοκινήτων θα είναι κατασκευασμένα βάσει του ίδιου προτύπου σε όλη την Ευρώπη, γεγονός που εγγυάται κοινή αντιμετώπιση ανεξάρτητα από εταιρεία ή κράτος κατασκευής του αυτοκινήτου. Η Κομισιόν εκτιμά ότι το πρότυπο θα είναι έτοιμο έως τα μέσα του 2011.

Σύμφωνα με τον κ. Αντόνιο Ταγιάνι, «τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν αποτελούν πλέον μια αφηρημένη έννοια –στο πολύ άμεσο μέλλον θα κυκλοφορούν στους δρόμους μας». «Για να ανοίξουμε το δρόμο για την εμπορική τους επιτυχία δεν πρέπει να επιτρέψουμε την ανάπτυξη μη συμβατών συστημάτων που θα κατακερματίσουν την ευρωπαϊκή αγορά», προειδοποιεί ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν. «Αυτό καθιστά την κοινή προσέγγιση είναι πολύ σημαντική τόσο για τους Ευρωπαίους Καταναλωτές όσο και για τις εταιρείες, ενώ θα αναδείξει την ΕΕ παγκόσμιο ηγέτη στον κλάδο», συμπληρώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα