Google: Θα ανανεώσει την άδειά της το Πεκίνο;

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010 15:54
REUTERS/BOBBY YIP

Νέα προβλήματα ενδέχεται να αντιμετωπίσει η Google στην Κίνα, καθώς το Πεκίνο θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα ανανεώσει την άδεια λειτουργίας της παγκόσμιας μηχανής αναζήτησης στη μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά του κόσμου.

Σε μια ένδειξη καλής θέλησης για να διατηρήσει την άδεια λειτουργίας στην Κίνα, η Google δήλωσε σήμερα ότι θα σταματήσει την αυτόματη ανακατεύθυνση των Κινέζων χρηστών στη διαδικτυακή της τοποθεσία στο Χονγκ Κονγκ –η οποία δεν λογοκρίνεται– εντός των επόμενων 48 ωρών.

Το Πεκίνο δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής θέση στο ερώτημα εάν μια συμβιβαστική λύση αρκεί στη Google για να παραμείνει σε μια ελκυστική αγορά –τη μεγαλύτερη του κόσμου με 400 εκατ. χρήστες περίπου όπου ηγέτης της αγοράς διαδικτυακών αναζητήσεων είναι η Baidu Inc.

«Εάν χάσουν την άδειά της, δημιουργείται μια τάση που δεν ευνοεί την Google, ενώ φαίνεται πως θα υπάρξουν προβλήματα και με άλλες άδειες λειτουργίας στην Κίνα», σχολιάζει ο Τ.Ρ. Χάρινγκτον, διευθύνων σύμβουλος της συμβουλευτικής εταιρείας Darwin Marketing.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα