Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010 05:24
UPD:05:40
REUTERS/ISSEI KATO

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά τη μείωση της βιομηχανικής ανάπτυξης στην Κίνα και την πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας στο Aaa από την Moody’s που επικαλέστηκε την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών της χώρας, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες για την δυναμική της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι μετοχές των μεταλλουργιών BHP Billiton Ltd. και Rio Tinto Group, που εισπράττουν τουλάχιστον το 1/ 5 των εσόδων τους από την Κίνα, βυθίστηκαν πλέον του 2% στο Σύδνεϋ μετά τη μεγαλύτερη πτώση του Purchasing Managers’ Index, του δείκτη της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα, από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών. Απώλειες 1,9% σημείωσαν στο Τόκιο οι μετοχές της Nissan Motor Co., που πραγματοποιεί το 13% των εσόδων της στην Ευρώπη, μετά την ανακοίνωση της Moody’s ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας στο Aaa.

O MSCI Asia Pacific Index σημείωσε απώλειες 1,1% φθάνοντας στις 111,56 μονάδες στις 10:40 π.μ. στο Τόκιο. Περίπου πέντε μετοχές σημείωναν απώλειες σε κάθε πέντε που σημείωναν άνοδο. Ο περιφερειακός δείκτης έχει υποχωρήσει 13% από τα υψηλότερα επίπεδα έτους στα οποία αναρριχήθηκε στις 15 Απριλίου εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη και τα μέτρα περιορισμού των τιμών ακινήτων στην Κίνα θα βλάψουν την παγκόσμια ανάπτυξη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 1,5% και στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωσε απώλειες 1%. Στο Σύδνεϋ ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε 1,7%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 1% καθώς το ADP Employer Services είπε ότι οι εταιρείες στις ΗΠΑ έκαναν τον Ιούνιο λιγότερες προσλήψεις από ό,τι προβλεπόταν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα