ΗΠΑ: Δυσχερής η χρηματοδότηση των κατασκευαστικών

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010 11:54

Δυσκολίες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι αμερικανικές κατασκευαστικές εταιρείες όσον αφορά στη χρηματοδότησή τους, παρότι οι συνθήκες στην οικονομία έχουν σημειώσει κάποια βελτίωση σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της McGraw-Hill.

Το 13% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα της McGraw-Hill Construction δήλωσαν ότι η χρηματοδότηση έχει γίνει ευκολότερη –έναντι 7% που είχε υποστηρίξει το ίδιο το προηγούμενο τρίμηνο.

Ωστόσο, πολύ περισσότερες (39%) είναι οι εταιρείες που υποστηρίζουν ότι η πρόσβαση στη χρηματοδότηση έχει δυσκολέψει, ενώ η πλειονότητα των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι η αγορά εξακολουθεί να σημειώνει πτώση. Στην έρευνα συμμετείχαν 2000 κατασκευαστικές εταιρείες και μηχανικοί που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες εκτιμούν ότι η κατασκευαστική αγορά θα βελτιωθεί τους επόμενους 12-18 μήνες, βάσει του Construction Industry Confidence Index, οποίος αυξήθηκε κατά 7 μονάδες το δεύτερο τρίμηνο αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται 50 μονάδες χαμηλότερα από τα ανώτερα επίπεδά του.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα