Ανακάμπτει το ευρώ

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010 14:43

¶νοδο σημειώνει το ευρώ, ανακτώντας τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα, καθώς τα αποτελέσματα της διάθεσης βραχυπρόθεσμων κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) υποδηλώνουν ότι οι τράπεζες της ευρωζώνης είναι ικανές να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν λάβει.

Νωρίτερα, το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα έναντι του ελβετικού φράγκου στον απόηχο των στοιχείων για την μεταποίηση στην Κίνα, τα οποία αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάκαμψη και προκάλεσαν κύμα ρευστοποιήσεων σε νομίσματα με υψηλές αποδόσεις.

«Τα στοιχεία για το ΡΜΙ της Κίνας ήταν ο τελευταίος παράγοντας που έκανε τους επενδυτές απρόθυμους να πάρουν ρίσκο», σχολίασε αναλυτής της Nomura Trust and Banking.

Το ευρώ υποχώρησε έως τα 1,3073 ελβετικά φράγκα, το χαμηλότερο επίπεδο από την υιοθέτηση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος το 1999.

Στις 14:29 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,2324 δολάρια, ενώ η ισοτιμία δολαρίου / γιεν διαμορφωνόταν στα 88,07 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα