ΣΥΡΙΖΑ: «Τρύπα στο νερό» το ν/σχ για τους υπερχρεωμένους

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010 16:44

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε δύσχρηστες, χρονοβόρες και απολύτως γραφειοκρατικές τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι την ίδια ώρα προσφέρει από κοινού με την ΕΚΤ μυθώδη ποσά με χαριστικούς όρους για την ενίσχυση του τραπεζικού κεφαλαίου.

«Η πολυδιαφημισμένη ρύθμιση των χρεών στα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα, όπως έχει εξελιχθεί με τις αλλεπάλληλες απαράδεκτες παρεμβάσεις της ΕΚΤ και των Τραπεζών, δεν αντιπροσωπεύει σχεδόν τίποτα άλλο από μια τρύπα στο νερό”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

Έκανε επίσης λόγο για ληστεία των νοικοκυριών και των επαγγελματιών από τις τράπεζες, ζητώντας την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος ως θεμελιώδους προϋπόθεσης εφαρμογής επωφελών ρυθμίσεων για το ιδιωτικό και δημόσιο χρέος, αλλά και την άμεση ρύθμιση των χρεών προς τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα