Moody's: Αρνητική η προοπτική του ολλανδικού τραπεζικού κλάδου

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010 17:15
UPD:18:58

Σύμφωνα με τη Moody's, στο τραπεζικό σύστημα της Ολλανδίας συντελούνται από πέρσι ριζικές αλλαγές ως αποτέλεσμα της κρίσης που έπληξε την Ευρώπη.

Αρνητική παραμένει η προοπτική του τραπεζικού συστήματος της Ολλανδίας, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Moody's για το ολλανδικό τραπεζικό σύστημα. Η διατήρηση της αρνητικής προοπτικής από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης υποδηλώνει τις αβεβαιότητες και τους κινδύνους που εγκυμονεί η τρέχουσα ριζική μεταρρύθμιση του κλάδου στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με τη Moody's, στο τραπεζικό σύστημα της Ολλανδίας συντελούνται από πέρσι ριζικές αλλαγές ως αποτέλεσμα της κρίσης που έπληξε την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, παρατηρούνται συγχωνεύσεις και διασπάσεις των ηγετικών τραπεζικών ομίλων της αγοράς στο πλαίσιο διευρυμένων και βαθιών διαρθρώσεων.

ΠαρΆ όλα αυτά, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης σημειώνει ότι έχει υπάρξει πρόοδος σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, η οποία όμως δεν είναι αρκετή για να αντισταθμίσει τους υφιστάμενους κινδύνους. «Κατά τη γνώμη μας, οι συνθήκες στο λειτουργικό περιβάλλον είναι καλύτερες απΆ ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς παρατηρείται μια επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, απομόχλευση και ισολογισμοί με πιο συντηρητικά χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, τα οποία οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην παρέμβαση της ολλανδικής κυβέρνησης», εξηγεί ο Νικ Χιλ, αντιπρόεδρος της Moody's.

«Ωστόσο, ο βαθμός και η χρονική συγκυρία των συνεργειών και των άλλων πλεονεκτημάτων που αναμένονται από τη ριζική αναδιάρθρωση των περισσότερων παικτών του ολλανδικού τραπεζικού συστήματος παραμένουν ασαφή, όπως και η φύση και η διάρκεια της εμπλοκής της κυβέρνησης», προσθέτει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα