Γ. Παπανδρέου: Το ασφαλιστικό ν/σ θα περάσει

Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010 16:51
UPD:18:33

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ακόμη πως «μπροστά μας έχουμε μία τεράστια πρόκληση, το γεγονός ότι πρέπει να αλλάξουμε την οικονομία μας, να αλλάξουμε την κοινωνία μας».

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα περάσει, τόνισε ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε: «Είναι πάρα πολύ επίμαχο αυτό το ζήτημα και γι' αυτό δείχνουμε ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση και ότι, ναι, μπορούμε να κάνουμε πράγματα, που καμιά κυβέρνηση, όχι μόνο δεν μπορούσε, αλλά και δεν θα τολμούσε να κάνει τα τελευταία 10, 20, 30 χρόνια. Έτσι, λοιπόν, εμείς δείχνουμε σήμερα ότι έχουμε τη βούληση και την ικανότητα να το κάνουμε».

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ακόμη πως «μπροστά μας έχουμε μία τεράστια πρόκληση, το γεγονός ότι πρέπει να αλλάξουμε την οικονομία μας, να αλλάξουμε την κοινωνία μας». Αναφερόμενος στις μειώσεις των μισθών στο Δημόσιο, έκανε και πάλι λόγο για δύσκολα μέτρα, όμως εκτίμησε πως η πλειονότητα των Ελλήνων αντιλαμβάνονται πως τέτοια μέτρα είναι αναγκαία.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως η φοροδιαφυγή μειώνεται, επισημαίνοντας πως το κράτος είχε μεγαλύτερα φορολογικά έσοδα ήδη τους δύο πρώτους μήνες μετά τη θέσπιση της νέας νομοθεσίας.

Καταλήγοντας, επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι «στο σωστό δρόμο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα