Σλοβακία: Αντιδράσεις για το ύψος του δανείου προς την Ελλάδα

Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010 18:21
UPD:18:22

Την επιθυμία της να υπάρξουν επαναδιαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το ύψος της συνεισφοράς της Σλοβακίας στο πακέτο στήριξης της Ελλάδας γνωστοποίησε η νέα πρωθυπουργός Ιβέτα Ραντίκοβα.

Σε δηλώσεις της σε διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι, έξι ημέρες προτού η κεντροδεξιά κυβέρνηση συνασπισμού της οποίας ηγείται αναλάβει την εξουσία, η Ραντίκοβα φανέρωσε τις προθέσεις της να μην υποστηρίξει το δάνειο στο κοινοβούλιο.

Αναφερόμενη σε νομοσχέδιο για τη συνεισφορά της Μπρατισλάβα στο πακέτο στήριξης της Ελλάδας και μιλώντας εκ μέρους του κόμματός της SDKU, η Ραντίκοβα τόνισε ότι χωρίς την επικύρωση από το σλοβακικό κοινοβούλιο η υπόσχεση που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση στις Βρυξέλλες δεν θα ισχύει.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η υπόσχεση της απερχόμενης κυβέρνησης του Ρόμπερτ Φίκο αποτελεί «μία τεράστια υποχρέωση» για τη Σλοβακία, η οποία αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο του προϋπολογισμού της χώρας.

«Δεν υποστηρίζαμε αυτή την απόφαση και δεν ρωτηθήκαμε», υποστήριξε, διευκρινίζοντας ότι αν και απόφαση για συνεισφορά στο πακέτο στήριξης δεν μπορεί να αλλάξει, μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γερμανικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα